Tādu biezpiena cepumu nekad nav par daudz!

Garšīgi, kārtaini, vienkārši neparasti mājas cepumi nevienu neatstās vienaldzīgu. Ātri un vienkārši pagatavojami.

Sastāvdaļas:
• biezpiens – 200 grami,
• sviests – 100 grami,
• cukurs – 2 ēdamkarotes,
• milti – 150-200 grami,
• sāls – 1/3 tējkarotes,
• cepamais pulveris – 1 tējkarote (5 grami),
• vanilīns – pēc garšas.

Pagatavošana:
1. Bļodā liekam 200 gramus biezpiena, ja tas ir graudains, tad to vajag saspaidīt ar dakšu.
2. Pievienojam 100 gramus istabas temperatūras sviesta, pievienojam 2 ēdamkarotes cukura, nedaudz vanilīna, pieberam 1 tējkaroti cepamā pulvera, nedaudz sāls, samaisām.
3. Pievienojam sijātus miltus. Noliekam mīklu ledusskapī uz 30-40 minūtēm, pēc tam izņemam un sadalām trijās daļās.
4. Izrullējam no katras daļas taisnstūri.
5. Liekam vienu plāksni, apkaisām ar cukuru pēc garšas, aptuveni 1 tējkaroti, liekam virsū otru plāksni, apkaisām ar cukuru, liekam virsū trešo plāksni. Slāņus nedaudz saspiežam kopā ar mīklas rulli.
6. Apkaisām virspusi ar cukuru un sagriežam taisnstūros.
7. Izliekam taisnstūrus uz cepešpannā izklāta cepamā papīra.
Cepam 210 grādos 10 – 15 minūtes.

Labu apetīti!

avots: daybook.info

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru